Werkwijze

Hoe wij te werk gaan

Wij vinden het belangrijk dat honden de trimbehandeling goed ervaren met zo min mogelijk stress. Indien u de hond zelf goed bijhoudt doe je de hond een plezier bij een bezoek aan onze salon.

  • Respecteert u alsjeblieft onze salonregels. Wacht niet te lang met het maken van een nieuwe afspraak. Iedere 8 á 10 weken is de meest voorkomende periode tussen twee trim beurten in. De vermelde tarieven voor iedere behandeling zijn gebaseerd op onderstaande basis uitgangspunten
  • Voor een uitgebreide beschrijving raden we u aan onze salonregels door te lezen.
  • Wij geven u graag advies en tips hoe en met welke verzorgingsproducten u het beste kunt wassen en drogen.
  • Bij aankomst inspecteren wij de vacht. Als de vacht veel klitten bevat laten we dit direct weten. Wij hebben daar namelijk extra werk aan. Dit extra werk brengen wij per kwartier in rekening als meerprijs op het normale tarief. Zo bent u nooit verrast en kunnen er geen misverstanden ontstaan.
Trimbeurt

Elke trimbeurt is verschillend, ongeacht of het om een rashond, kruising, kort of langharige hond gaat.

Het beste is daarom dat alle honden op jonge leeftijd wennen aan de trimsalon. Ook het knippen van de nagels is iets wat bij sommige honden regelmatig moet gebeuren. Er zijn geen vaste richtlijnen hoe vaak de hond naar de trimsalon moet komen, het hangt af van de vachttype, model en ook in hoeverre de baas zelf de vacht kan en wil onderhouden. Alle behandelingen zijn compleet inclusief wassen, oren check en nagels knippen.

Wanneer u met uw hond naar onze trimsalon komt, bespreken we met u hoe uw hond getrimd zal worden. Veelal werken we samen waardoor het voor uw hond ook sneller gaat, maar dat is niet altijd mogelijk.

Gemiddelde behandeltijd is dan ook 2 uur maar dat is geheel afhankelijk van de vacht, grootte en gedrag van uw hond. Uw hond zal dus afhankelijk van de behandeling voor enkele uren bij ons blijven. Dit kan, zeker voor de eerste keer, voor u vervelend zijn om te doen. Want het is toch uw geliefde huisgenoot. Voor uw hond is het dan ook fijner het afscheid zo kort mogelijk te houden, hoe langer u hem blijft knuffelen, hoe onzekerder uw hond wordt. Heb vertrouwen in ons, uw hond is bij ons echt in goede handen.

Zodra u de deur uit bent zal de trimbeurt beginnen, de eerste keer zal dat even vreemd zijn voor uw hond, maar dat went snel. Uit eigen ervaring weten we dat (bijna) honden zich graag laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. Zelfs de dieren die thuis op de vlucht slaan, als ze u aan zien komen met de borstel, gedragen zich in de trimsalon voortreffelijk. Een vreemde situatie en omgeving doen dan wonderen. En in deze situatie geldt dan ook “vreemde ogen dwingen”.

Mede om die reden hebben wij liever niet dat u bij de behandeling aanwezig bent. Dit is niet omdat we er niet van houden om op de vingers gekeken te worden, we hebben namelijk niks voor u te verbergen, maar de behandeling verloopt gemakkelijker voor ons en uw hond. Uw hond is in de meeste gevallen een stuk rustiger als we alleen met hem zijn.

Behandelmethode 1

Volledige trimbeurt

Alle honden gaan hier eerst in bad en worden droog geblazen met een waterblazer. Mocht er tijdens het blazen klit/vilt vorming te zien zijn, maken we hier vaak een filmpje van en laten we dit zien. We gaan dan overleggen wat te doen, maar houdt rekening mee dat we uw hond geen pijn gaan doen. Conclusie is dan dat de vacht kort moet. Er is dan geen andere optie en zult u moeten accepteren dat op dat moment de juiste oplossing/beslissing is. Hiermee willen we benadrukken dat het resultaat dan anders gaat worden, hoe spijtig dat ook is. Hiervoor wordt ook een meerprijs berekend.

Bij een volledige trimbeurt worden tevens indien nodig ook de nagels geknipt en zullen we de oren beoordelen of wij overtollig haar weg kunnen plukken en/of behandelen/schoonmaken. Anaalklieren en tanden wordt niet door ons gedaan. Als uw hond bijna klaar is bellen of appen we u op zodat u zo snel mogelijk uw hond weer op kunt komen halen. Uw hond zit hierdoor niet onnodig lang in de trimsalon. (wij hebben geen wachtruimte en zijn geen oppas)

Bij het ophalen kunt u eventueel alvast een nieuwe afspraak maken en kunt u contant afrekenen. (Pinnen is niet meer mogelijk)

Tevens zijn we een erkend leerbedrijf en werken we met gepassioneerde stagiaires die we het vak leren.

Behandelmethode 2

Trimmen exclusief wassen/blazen volgens voorwaarden

Voorbereidingen op een afspraak voor het trimmen exclusief wassen van uw hond:

  • Was uw hond één dag vooraf.
  • Zorg er voor dat de shampoo en conditioner goed zijn uitgespoeld.
  • Blaas je hond helemaal droog met een waterblazer.
  • Borstel na het drogen je hond uitgebreid en zorg er voor dat alle klitten er uit zijn.

De tarieven zijn inclusief BTW.

Behandeling Mini Medium Large
Schofthoogte (cm) 35-43 44-53 54-63
Trimmen € 50,- € 60,- € 70,-
Onderhoudsbeurt € 30,- € 40,- € 50,-
Extra werk (per 15 min.) € 10,- € 10,- € 10,-

Op de trimtafel zullen we uw hond in model trimmen. Afhankelijk van de vacht van de hond houdt trimmen in:

Knippen
Uitdunnen
Scheren
Plukken
Strippen
Wassen
Kammen en/of borstelen